Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Knivdræbt dreng var døgnanbragt

Sønderborg vil nu evaluere, om den opbakning de to drenge, der begge har været i socialpædagogiske forløb, har fået, har været tilstrækkelig

SØNDERBORG: De to drenge, som i aftes var oppe at skændes over en pige, har begge været i socialpædagogiske forløb, tilrettelagt af Sønderborg Kommune. Og hændelsen i aftes er dybt tragisk, skriver Sønderborg Kommune i en pressemeddelelse.

Den 13-årige dreng, som mistede livet i Sønderborg efter knivstik, var døgnanbragt på kommunens døgnbehandlingssted, Alssund Børne- og Ungdomscenter, og han var i god dialog omkring sin situation og i et positivt forløb.

Den 13-årige, som førte kniven, boede hos sin mor. Han er i nat anbragt på en sikret institution.

- Vi har for begge drengene iværksat de foranstaltninger, der har været nødvendige. Det er klart, at vi evaluerer og vurderer på den opbakning, drengene har fået fra os som myndighed. Men sagerne er så klare, at vi næppe kommer til anden konklusion, end at kommunens sociale opbakning til drengene har været optimale. De to tidligere kammerater havde - i følge vidner til politiet - aftalt at slås om en pige. Det er så dybt tragisk, at hændelsesforløbet ender med et dødsfald, siger Marianne Korsgaard Helms, Børn & Familiechef i Sønderborg Kommune.

- Kommunens opgave er nu også at støtte den 13-årige, som er dybt rystet over udfaldet af skænderiet i aftes. Da han kun er 13 år, får forløbet ikke strafferetslige konsekvenser. Sammen med politiet vil vi i de kommende uger tilrettelægge en socialpædagogisk indsats, forklarer Børn & familiechefen.

mou