Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Knips - vi kunne ikke tømme affald

Forsyningsselskaber i Syd- og Sønderjylland er begyndt at tage billeder af folks skraldespande, hvis skraldevognen ikke kan komme til at tømme
KORT NYT20. APR 2012 7.06

- Når kunder ringer ind og ikke kan forstå, hvorfor deres skraldespand ikke er blevet tømt, så kan vi dokumentere overfor dem, at vi ikke kunne komme til, fordi der stod en bil i vejen, eller vi kan fortælle dem, at vi ikke kunne tømme spanden, fordi der var affald i, der ikke måtte være der. det fortæller Direktør for Sønderborg Forsyning, Lars Riemann til DR Syd.

Også i Esbjerg og Varde bliver der taget billeder af skraldespandene. I Sønderborg har de gjort det siden marts, og det har ind til videre ikke givet klager fra kunderne.

I Aabenraa har de allerede taget skridtet. I løbet af et par måneder får de installeret IPads i vognene, der blandt andet kan holde styr på ruter og tømningsplaner og sende elektronisk besked til hovedkontoret, når der er en spand, der ikke kan blive tømt.

- På den måde giver vi borgerne en bedre service, og vi mindsker vores administration, fortæller Stinne Stokkebo, hef for Affaldsafdelingen hos forsyningsselskabet ARWOS.

ka