Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Klap på skulderen til Københavns erhvervsstrategi

Dansk Byggeri Hovedstaden er glad for den offensive erhvervsstrategi i hovedstadens brede budgetforlig og opfordrer andre kommuner til at følge trop

KØBENHAVN: Socialdemokraterne, SF, Det Radikale Venstre, De Konservative, Venstre, Dansk Folkeparti og Liberal Alliance på Københavns Rådhus står bag det budgetforlig, der sænker dækningsafgiften og nu får ros fra erhvervslivet.

- København Kommunes strategi indeholder en række positive takter, som vil have stor betydning for bygge- og anlægsbranchen i hovedstaden, siger Per Engsø Larsen, formand for Dansk Byggeri Hovedstaden i en kommentar til budgetforliget.

Han fremhæver især fire områder: Én indgang til kommunen for virksomhederne, kortere sagsbehandlingstider, lavere dækningsafgifter og højt anlægsniveau.

- Én indgang til kommunen har længe stået højt på Dansk Byggeris ønskeseddel, fordi vi ved fra vores medlemmer, at det er en tung administrativ byrde, når de sendes rundt i den kommunale forvaltning med erhvervsrelaterede spørgsmål. Derfor er vi meget glade for, at Københavns Kommune opfylder vores ønske, så virksomhederne nu får én indgang, hvor de skal henvende sig, siger Per Engsø Larsen.

Han hilser også målet om kortere sagsbehandlingstider velkommen.

- I forlængelse af én indgang til kommunen vil København også forkorte sagsbehandlingstiderne, så virksomhederne kan få hurtigere svar på deres ansøgninger. Det vil igen være med til at mindske de administrative byrder og skabe bedre rammevilkår for de virksomheder, hvor en for lang sagsbehandlingstid er dyr og besværlig, siger Per Engsø Larsen

Håber andre kommuner følger trop
Budgetforliget nedsætter dækningsafgiften fra 10 pct. til 9,8 pct., og det er ifølge Dansk Byggeri Hovedstaden er et skridt i den rigtige retning.

- Vi ser meget positivt på, at København nu har taget hul på bylden ved at sætte dækningsafgiften ned. Dækningsafgiften er en god paramter til at måle erhvervsvenligheden i en kommune, og vi ser derfor frem til Københavns erhvervsvenlige tiltag, der letter skatten for erhvervslivet og dermed skaber grobund for vækst og beskæftigelse, siger Per Engsø Larsen, som håber at flere kommuner vil følge trop.

Sammen med de tre erhvervsvenlige tiltag fortsætter Københavns Kommune også med et højt anlægsniveau i de kommende år, hvor de planlægger at investere 10,4 mia. kr. i perioden 2012-2015, hvoraf halvdelen sættes i ganng allerede næste år. Samlet set vil det ifølge kommunen skabe over 10.000 nye private job.

- Med en hård periode i byggebranchen er det naturligvis en investering, som Dansk Byggeri tager glædeligt imod, og som vil sætte et tiltrængt skub i beskæftigelsen, slutter Per Engsø Larsen.

mou