Klage fra privat borger sender habilitetssag for Ankestyrelsen

Byrådsmedlem Jarl Gorridsen (V) blev af Silkeborg Byråd erklæret inhabil i fire byggesager. Borgmester Steen Vindum (V) med i klage til Ankestyrelsen fra privat borger.

SILKEBORG: En habilitetssag mod byrådsmedlem Jarl Gorridsen (V), der af sine byrådskolleger blev sendt uden for døren under behandlingen af fire dagsordenspunkter på et byrådsmøde i oktober, har nu afstedkommet en klage til Ankestyrelsen fra en menig borger, ikke alene mod Jarl Gorridsen, men også mod hans partifælle borgmester Sten Vindum (V).

I centrum af sagen står entreprenør René Birch, hvis firma har Jarl Gorridsens firma som underleverandør, og som personligt har været venner med Steen Vindum i en årrække tilbage siden før borgmestertiden. Det var netop kundeforholdet, der var begrundelsen for, at byrådsflertallet erklærede Jarl Gorridsen inhabil, mens byrådet ikke tog skridt i den retning mod borgmesteren.

Steen Vindum betragter sig selv som ikke-inhabil i en grad, så han end ikke har bragt spørgsmålet op, siger han til TV2 Østjylland, og det har heller ingen andre, før nu i klagen fra en privat borger til Ankestyrelsen. I klagen henvises ifølge Ekstra Bladet til diverse rygter, blandt andet om at Steen Vindum skulle have været til Formel 1 i Monaco sammen med René Birch.

'For egen regning'
Det har han, bekræfter han - med tilføjelsen: 'for egen regning'. I klagen anføres ifølge Ekstra Bladet også lån af et sommerhus i Skagen, mens Steen Vindum til TV2 Østjylland siger, at der var tale om, at han 'har besøgt' René Birch i dennes sommerhus, og han afviser blankt, at han skulle have leveret modydelser i byrådet i form af politiske vennetjenester. 

Jarl Gorridsen, som byrådsflertallet erklærede inhabil på grund af hans firmas kunderelation til René Birchs firma, er ikke selv enig i den afgørelse. Over for Ekstra Bladet afviser han desuden kategorisk, at han skulle have fået gaver eller andre ting af René Birch, som 'tilfældigvis' er hans ven.

Han har i Midtjyllands Avis kaldt det 'en glidebane, hvis enkeltpersoner eller foreninger kan få byrådet til sende politikere uden for døren for at smide grus i maskineriet', og han har selv ønsket afgørelsen prøvet hos Ankestyrelsen.

Om klagen til samme fra en menig borger siger han til Ekstra Bladet, at det er 'helt i orden at være bekymret for demokratiet', men han mener, at det 'slører hendes motiver', at hun samtidig er gået i medierne med sine beskyldninger. Selv ønsker klageren 'fuld vished, og så må sladderen ophøre', siger hun til Ekstra Bladet.

 

Se mere i Ekstra Bladet og hos TV2 Østjylland.

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt