Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

KL: Vores ungeindsats er hurtig og målrettet

30 pct. af arbejdsmarkedsparate kontanthjælpsmodtagere under 25 år er i aktivering inden for en uge - og 66 pct. inden for en måned
17. APR 2012 10.12

De fleste unge kommer videre, så snart de søger kontanthjælp. Kommunerne har taget politisk ejerskab til en hurtig indsats, siger Erik Nielsen, formand for KL's Arbejdsmarkeds- og Erhvervsudvalg.

- De høje tal viser, at kommunerne har taget et politisk ejerskab til en hurtig og målrettet indsats overfor de unge. Det er vigtigt, at de unge, der er klar til at træde ud på arbejdsmarkedet, ikke bliver parkeret på kontanthjælp, siger Erik Nielsen.

KL er meget enige med regeringen i , at de unge ikke skal parkeres på offentlig forsørgelse, men hurtigst muligt skal videre i uddannelse eller job. Erik Nielsen understreger dog, at det ikke er et mål at få alle i aktivering på kortest mulig tid.

- En del unge har brug for at komme i gang med en aktivitet meget hurtigt. For dem er regeringens forslag om straks-aktivering både effektivt og relevant. Men hurtig og uafbrudt aktivering er ikke det bedste for alle unge. Mange undersøgelser viser, at aktivering har en fastholdelseseffekt. Derfor er det ikke altid det mest effektive at sende unge i aktivering med det samme. Der er brug for individuelle løsninger, som er skræddersyet til den unges behov, siger Erik Nielsen.

- Vi ser frem regeringens udspil til en reform af kontanthjælpen. Der er brug for arbejdsmarkedsreformer, der flytter mennesker fra offentlig forsørgelse til job og uddannelse. Men det er vigtigt, at kommunerne stadig har råderum til at arbejde med beskæftigelsesindsatsen på den måde, der giver mest mening i den enkelte kommune. Hos KL ønsker vi et fleksibelt udspil fra regeringen, hvor kommunerne bliver målt på resultaterne og ikke på processen.

Foto: Colourbox

ka