Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

KL ønsker højere arbejdstid til samme løn

KL vil hæve både de offentligt og de privat ansattes arbejdstid uden at lønnen følger med. Og det vil FOA ikke være med til
26. MAR 2012 13.12

Står det til KL, skal arbejdstiden op hos alle på både det private og det offentlige arbejdsmarked. I den offentlige sektor skal det ske, uden at lønnen forhøjes tilsvarende. Lønnen skal tværtimod enten sættes i stå eller sættes ned.

Den udmelding fra KL reagerer fagforbundet FOA nu på:

- Det er rart at se, at kommunerne nu kommer på banen i debatten om en trepartsforhandling. Det kneb det med sidste gang, siger Dennis Kristensen, formand for FOA, og fortsætter:

- Men det ville være rart, hvis kommunernes udmeldinger bar præg af en vis realisme for, hvad trepartsforhandlingerne ville kunne ende med. At hæve de ansattes arbejdstid, uden at lønnen følger med eller decideret at sætte lønnen ned, det er simpelthen for fantasifuldt.

FOA peger på, at kommunerne sidste år sparede markant mere på deres budgetter, end de var tvunget til af aftalen med regeringen.

Dennis Kristensen undrer sig samtidig over, at KL vil tvinge de ansatte til at arbejde mere, samtidig med at kommunerne i praksis stritter imod at ansætte blandt andets FOAs medlemmer på fuld tid. Kun fire pct. af stillingerne som social- og sundhedshjælpere i ældreplejen annonceres for eksempel som fuldtidsstillinger. Det viser en ny opgørelse, som FOA har foretaget.

- En del af FOAs medlemmer er desværre blevet tvunget ned i tid siden den økonomiske krise ramte Danmark. Og kommunerne har en kedelig forkærlighed for at svinge pisken overfor lønmodtagerne. Det er ganske enkelt usympatisk, siger Dennis Kristensen

ka