KL: Nej til flere barn-sygedage

KORT NYT13. OKT 2021 9.00

KL prioriterer løn og pension frem for flere barn-sygedage, oplyser Akademikerbladet, der har undersøgt, hvad der blev af et overenskomstkrav om flere barn-sygedage fra bl.a. Dansk Magisterforening og Bupl. Når offentligt ansatte småbørnsforældre har syge børn, har de som hovedregel ret til fri på barnet første og anden sygedag.

Ifølge en Epinion-undersøgelse vælger næsten hver tredje forælder selv at melde sig syg for at kunne være hos barnet, til det er raskt. Bupl og Forældrenes Landsorganisation efterspørger en svensk model, hvor man har ret til at være hjemme med sit barn, så længe det er sygt, men KL-direktør Kristian Heunicke synes, det danske system er robust, som det er.

Han understreger, at der ud over retten til fri på barnets to første sygedage desuden er omsorgsdage og sjette ferieuge, som man kan bringe i spil, og siger, at "det er da bøvlet at have syge børn. Det har vi fuld forståelse for. Men så må man prøve at få hjælp fra sin nabo, bedsteforældre eller anden familie. Man kan vælge at anskue dette som besværligt eller som noget smukt, at ikke alt skal og kan løses af samfundet."

ka