Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

KL: Køb naboer til megamøller ud

Antal protesterende nabogrupper til vindmøller er steget kraftigt
KORT NYT7. OKT 2011 6.09

De fleste steder i Danmark er der ikke langt til den nærmeste nabo. Det gælder også, når man vil placere en vindmølle på 150 meter. Derfor lyder opfordringen fra både KL og Danmarks Naturfredningsforening: Køb de nærmeste ejendomme for ikke at komme i karambolage med naboerne, oplyser Jyllands-Posten.

 -Det bliver efterhånden svært at finde plads til nye møller. Men når man placerer energianlæg af national betydning, må man i stedet overveje at opkøbe de nærmeste ejendomme for ikke at genere folk urimeligt meget, siger kommunernes formand for teknik- og miljø, borgmester Martin Damm (V).

Ifølge avisens oplysninger er Naturstyrelsen sat til at udarbejde et notat, der skal klargøre mulighederne for opkøb og ekspropriation af ejendomme i forbindelse med vindmølleprojekter.

Antallet af protesterende borgergrupper mod nye store vindmølleprojekter er nemlig steget kraftigt i det seneste år. En arbejdsgruppe har allerede konkluderet, at det er muligt at lempe afstandsreglerne markant, når det gælder opsætning af vindmøller i nærheden af motorveje og banelinjer.

ka