Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

KL ikke imponeret over aftalen om regelforenkling

Den politiske aftale om afbureaukratisering af beskæftigelsesindsatsen edr ikke nok. Og samtidig med 'Væk med bøvlet'-kampagnen har regeringen formået at udsende halvanden ny regel om dagen

Regeringen har indgået en bred aftale med Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti, Radikale Venstre , Liberal Alliance og Kristendemokraterne om en række regelforenklinger på beskæftigelsesområdet. I KL er man ikke imponeret over resultatet af ministerens storstilede 'væk med bøvlet-kampagne'.

- KL hilser alle regelforenklinger velkommen. Men vores hovedsynspunkt er, at det er for lidt, og det tager ikke fat på at fjerne de afgørende og grundlæggende problemer i beskæftigelsessystemet. Det er ikke nok med en smule oprydning i de værste og mest bøvlede regler, siger Erik Nielsen (S), formand for KL's Arbejdsmarkeds- og Erhvervsudvalg.

- Selv om der nu saneres lidt ud i reglerne, er der stadig rigeligt at tage fat på. Samtidig med 'væk med bøvlet-kampagnen' har regeringen formået på 100 dage at udsende halvanden ny regel om ugen", siger Erik Nielsen.

Beskæftigelsesministeren har flere gange lovet, at der vil komme flere udspil om regelforenkling. Det ser KL frem til og håber, at regeringen vil være mere ambitiøs i sin næste plan om regelforenkling.

- KL vil også opfordre alle Folketingets partier til at komme videre i retning af en mere grundlæggende nytænkning af beskæftigelsesindsatsen, hvor man lægger vægt på kvalitet og sætter borgeren i centrum. Tiden skal bruges på at få ledige i job og ikke på kontrol og papir,, siger Erik Nielsen.

- Vi skylder de ledige og samfundet en reel nytænkning. KL medvirker meget gerne i den proces, siger Erik Nielsen.

mou