Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

KL i skudlinien for protest-stormøde

'KL hænger målrettet mennesker med handicap og socialt udsatte ud som udgiftstunge gøgeunger,' lyder udmeldingen fra Danske Handicaporganisationer, der nu kalder til stormøde på Nyborg Strand
26. MAJ 2011 9.40

'I disse dage forhandler Kommunernes Landsforening (KL) med Finansministe­ren om næste års økonomi. Mennesker med handicap og socialt udsatte mærker i forvejen presset på kommunernes økonomi i deres hverdag. Hvis KL får sin vilje, kan kommunerne fremover selv bestemme, hvor meget hjælp mennesker med handicap skal have, og deres mulighed for at klage­ bliver fjernet.'

Sådan skriver paraplyorganisationen Danske Handicaporganisationer i en pressemeddelelse, der varsler et stormøde på Hotel Nyborg Strand onsdag den 1. juni under parolen 'Stop Hetzen'. Her kan man møde en række af de mennesker, der efter organisationens mening er ofre for udviklingen. 

Hatecrimes på åben gade i Aarhus
På mødet bliver der fortalt en række historier - eksempler på, hvordan situationen er for nogle borgere.

F.eks. om Peder fra Århus, der er kørestolsbruger, og som flere gange har oplevet at blive antastet på gaden af fremmede mennesker, som bl.a. har råbt efter ham, at han er en af dem, der koster for meget.

Eller om Pernille, der er mor til en multihandicappet pige, som får 30 epileptiske anfald om dagen. Kommunen fjernede hendes tabte arbejdsfortjeneste, og nu har Pernille netop vundet sin klagesag. Men Pernille frygter for fremtiden.

Kalundborg nægter at efterleve Ankestyrelsens kendelse
Eller Jacob, hvis forældre har vundet to klagesager på hans vegne. Alligevel nægter Kalundborg Kommune at efterleve afgørelsen og give ham det bo-tilbud, han har behov for.

Eller Jens-Martin, som ikke har noget sprog og har brug for hjælp til alt. Han har fået frataget sin hjælper-ordning, fordi det er et krav, at brugeren kan fortælle hjælperen, hvad denne skal gøre. Indtil videre må Jens-Martins mor, der er pensionist, klare opgaven.

Der vil på stormødet også være en række talere:

Bettina Post, Formand, Dansk Socialrådgiverforening
Palle Simonsen, Foreningen Det Sociale Netværk
Stig Langvad, Formand, Danske Handicaporganisationer
Benny Andersen, Formand, Socialpædagogerne
Jakob Sølvhøj, Formand for pædagogisk sektor FOA
Claus Gahrn, Næstformand, HK Kommunal

mou