Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

KL: Godt med fokus på unge ledige

KL møder regeringens Ungepakke med optimisme

- Det er godt, at regeringen kommer med konkrete forslag, der sætter skub i indsatsen for at få unge ledige i gang, siger Erik Nielsen (S), formand for KL's Arbejdsmarkeds- og Erhvervsudvalg, i en kommentar til den pakke som skal hjælpe unge i uddannelse og job, som regeringen i går fremlagde.

Med regeringens udspil bliver der bl.a. mulighed for at forlænge virksomhedsrettet praktik fra fire til 13 uger. Og alle ledige, uanset uddannelse, skal gives mulighed for 'opkvalificeringsjob' dvs. tilskud til uddannelse i tilknytning til en ansættelse.

- Det er rigtigt set at give kommunerne lidt mere fleksible rammer til at tilrettelægge den indsats, som den unge har behov for, siger Erik Nielsen.

Kontakt til nyledige i jobcenteret
Regeringen foreslår også, at unge ledige skal til månedlige samtaler i jobcentret frem til afgivelsen af det første aktive tilbud.

- Det er som udgangspunkt en god ide at øge kontakten med unge nyledige i jobcentrene. Der er dokumentation for, at det kan gøre en forskel. Og jobcentrene taler i forvejen mere med de unge, end reglerne kræver. Men det bliver helt afgørende, at der vedtages et koncept for den øgede kontakt, som giver mening for de unge ledige. Vi har ikke brug for yderligere vokseværk i et bureaukratisk regime for rettidighed, siger Erik Nielsen.

Samlet omfatter forslagene mange forskellige målgrupper; fra unge som har brug for ekstra læse-, skrive- og regnekurser over unge ledige inden for bygge- og anlægsområdet og til et nyt isbryderinitiativ for unge akademikere. Regeringen foreslår også et standardiseret egu-forløb og kompetencebevis for deltagelse i produktionsskoleforløb.

Ungepakken er lanceret via et fælles udspil fra Beskæftigelsesministeriet, Undervisningsministeriet og Videnskabsministeriet.

lcl