Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

FTF: Vigtig gruppe helt overset i ungepakken

Regeringens ungepakke indeholder ikke et eneste initiativ for unge med en mellemlang videregående uddannelse
KORT NYT6. APR 2011 6.08

Det er meget problematisk, at ungepakken ikke indeholder et eneste konstruktivt bud på problemløsning på fagområder, som netop nu er ramt af en stærkt stigende ledighed, mener formand for hovedorganisationen FTF, Bente Sorgenfrey.

Ledigheden er fx tredoblet for nyuddannede sygeplejersker inden for det seneste år. I samme periode er ledigheden for nyuddannede pædagoger mere end fordoblet. Det skriver FTF i deres nyhedsbrev.

- Det kan undre voldsomt, at regeringen går helt uden om de unge med en mellemlang videregående uddannelse. Især når vi ved, at der på relativt kort sigt vil komme en øget efterspørgsel efter netop disse grupper - alene af den grund, at mange af de ansatte vil forlade arbejdsmarkedet på disse områder de kommende år.

Hun peger på, at hvis de nyuddannede i mellemtiden får fodfæste på andre områder af arbejdsmarkedet, vil det være stejlt op ad bakke at få dem retur til de fag, de oprindeligt er uddannet til.

Helt konkret peger FTF på, at ordningen med jobrotation for ledige skal bringes ordentligt i spil, fordi det er det mest effektive redskab til at sikre fodfæste på arbejdsmarkedet.

lcl