Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

KL-formandens kommune i vækst-toppen

Statistikken viser, at Horsens Kommune er i top tre på listen over Danmarks hurtigst voksende kommuner – kun overgået af Vallensbæk og København Kommuner. - Vores strategi virker, siger Trøjborg

HORSENS: Antallet af borgere i Horsens Kommune vokser frem til år 2040 med 27,9 pct. - så til den tid vil der være knap 106.000 borgere i kommunen mod de nuværende godt 83.000.

Det viser den seneste befolkningsfremskrivning fra Danmarks Statistik, der netop er blevet offentliggjort. Statistikken viser, at Horsens Kommune er i top tre på listen over Danmarks hurtigst voksende kommuner - kun overgået af Vallensbæk og København.

Fremskrivningen viser også, at nærmeste forfølgere til top tre-placeringen er Aarhus med en vækst på 23,7 pct., Frederiksberg med en vækst på 19,6 pct. og Skanderborg med en vækst på 17,5.

Til sammenligning vil væksten frem til 2040 blive på 14,9 pct. i Hedensted, 9,2 pct. i Vejle, 8,3 pct. i Kolding og 8,8 pct. i Herning.

Borgmester Jan Trøjborg (S) er meget tilfreds med, at Horsens Kommune ligger i den absolutte vækst-top.

- I Horsens Kommune har vi en klar målsætning om, at vi vil være vækstkommune - også på bosætning. Og derfor er det jo opløftende og dejligt at se, at den strategi, vi har for at opfylde vores målsætning, virker, siger Jan Trøjborg.

Han tilføjer, at strategien blandt andet indeholder en satsning på Horsens som oplevelseskommune med masser af kultur og oplevelser for både børn og voksne - lige fra børneteater på gågaderne til middelalderfestival, krimi-messe, små og store koncerter - og en start på cykelløbet Giro d'Italia i Horsens i maj 2012.

Oplevelsesby
- Kultur og oplevelser betyder for os et godt miks af store og mindre arrangementer, af festivaler og kulturtilbud i det daglige. Og det er en helt fantastisk udvikling, der er sket med Horsens Kommunes image gennem de seneste 10 år. Danskernes opfattelse af Horsens som oplevelsesby har stabiliseret sig på et meget højt niveau. Og for mig er der ingen tvivl om, at byens image spiller en væsentlig rolle i forhold til vores målsætning om at være en kommune præget af vækst og dynamik såvel befolknings- som erhvervsmæssigt, siger Jan Trøjborg.

- Man skal selvfølgelig huske på, at befolkningsfremskrivningen fra Danmarks Statistik baserer sig på de seneste års befolkningsudvikling. Så det er jo ikke sikkert, at tilvæksten fortsætter med at være så kraftig. Men uanset, hvordan man vender og drejer tallene, kan man ikke komme uden om, at Horsens er i top-3 over vækstkommuner.

- Og det er rigtig godt, når vi snakker om den overordnede planlægning i Danmark - altså når der planlægges veje, jernbaner, sygehuse, rets- og politikredse osv. Så vil tallene fra Danmarks Statistik blive gransket, og det vil virksomhederne også gøre, siger Jan Trøjborg.