KL foreslår, at den unge gennemgår et udviklingsforløb, som kan vare fra få år til over 10 år. Det vigtige er blot, at det er skræddersyede forløb til den enkelte unge.
- Selvfølgelig er der stærkt handicappede unge, som helt oplagt skal have førtidspension. Men unge mennesker skal som hovedregel ikke sendes på førtidspension. Det er en falliterklæring både for den unge og for samfundet, siger Erik Nielsen, formand for KL's arbejdsmarkeds- og erhvervsudvalg efter mødet i går med beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S).
KL's 24 konkrete forslag handler bl.a. om, at udviklingsforløbene skal være forløb, hvor den unge i socialt trygge rammer og i tæt samarbejde med sagbehandlere, læger og andre fagfolk kan finde frem til netop den løsning, der er den bedste.
- Men det er ikke nok blot at regulere på reglerne. Der behov for en sammenhængende indsats, hvor alle bidrager - ikke mindst sundhedssystemet og arbejdsmarkedet. For kommunen kan ikke klare det alene, understreger Erik Nielsen.
Foto: http://www.flickr.com/photos/nationalassemblyforwales/4768200670/sizes/z/in/photostream/
lcl
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.