Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Kildevej for tæt på anden Kildevej - skal nu skifte navn

De ligger på hver sin side af kommunegrænsen, men da der er under 15 km imellem skal den ene skifte navn som følge af regelændring fra 2018.
20. APR 2021 13.45

FAVRSKOV: I 2012 blev der i Favrskov Kommune udskrevet en konkurrence om navnet på en ny kommende vej i Hadsten i forbindelse med en ny lokalplan. Valget faldt på Kildevej, der er en historisk reference til de mange kilder, der findes i området.

Men nu skal navnet ændres, da der på den anden side af kommunegrænsen i Randers ligger en vej af samme navn. Det fremgår af et referat fra Favrskovs Teknik- og Miljøudvalg.

Da vejnavnet tilbage i 2012 blev valgt, var der ikke noget til hinder for valget af vejnavn. På det tidspunkt lød det i "Bekendtgørelse om vejnavne og adresser", at en vej ikke måtte få samme navn som en anden vej inden for en radius på 10 km. Derfor var der ikke noget galt ved at vælge vejnavnet.

Men da reglerne i 2018 blev lavet om til, at det var inden for en radius på 15 km, da opstod problemet. Vejen i Hadsten ligger under 15 km fra Kildevej i Randers Kommune, og derfor skal der nu findes et andet navn, da det ikke er muligt at oprette og benytte vejnavnet i det officielle register for vejnavne og adresser.

Sagen var for nylig oppe i Favrskovs Teknik- og Miljøudvalg, hvor det blev indstillet til udvalget at ændre vejnavnet til "Kildeager", "Kildehøj" og "Kildebakken", hvoraf udvalget valgte sidstnævnte. Grunden til, at det er vejen i Favrskov, der skal ændre sit navn, er, at vejen ikke er færdigbygget og taget i brug endnu.

Læs mere om reglerne for vejnavne i Bekendtgørelse om vejnavne og adresser.

mh