Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Kendelse: Også natur skal følge et regulativ

KORT NYT5. JAN 2021 12.40

AALBORG: Et naturvandløb er ikke så meget natur, at en kommune kan lade være med at have et regulativ for det, og det har Aalborg Kommune erfaret på den hårde måde. Først ved at Overtaksationskommissionen sidste sommer fandt det manglende regulativ og den deraf følgende ikke-vedligeholdelse af naturvandløbet ansvarspådragende for kommunen, og nu senest ved at en lodsejer ved vandløbet har sendt et erstatningskrav på 4,6 mio. kr., skriver Nordjyske.

Kommunens praksis med ikke at have et regulativ for en naturvandløb skriver sig mange år tilbage, siger miljø- og energirådmand Lasse P. N. Olsen (EL) til avisen, men efter Overtaksationskommissionens kendelse skal der udformes et regulativ, der beskriver, hvordan vandløbet skal vedligeholdes. Med rådmandens ord: "Man skal sætte sig ned og skrive nogle regler for, hvordan vand løber naturligt".

Kendelsen og erstatningskravet betyder ifølge kommunen, at den må imødese andre "sager om erstatningsansvar og udgifter i forlængelse heraf", i og med at flere andre vandløb og vandløbsstrækninger indenfor kommunens grænser også er klassificeret som naturvandløb og dermed mangler regulativer. Den aktuelle sag er overgivet til kommunens forsikringsselskab.

mk