
KØBENHAVN: Der er mangel på både sygeplejersker og social- og sundhedspersonale i hele landet. Det gælder også for handicapområdet i København, oplyser kommunens socialforvaltning.
Derfor lægger en sygeplejerske og en social- og sundhedsassistent fra handicapområdet nu ansigt og ord til en rekrutteringskampagne, der skal tiltrække flere kvalificerede ansøgere til omkring 40 aktuelt opslåede stillinger. Lige nu er der i snit kun fire ansøgere pr. stilling.
Rekrutteringskampagnen skal øge kendskabet til socialområdet og få flere sosu'er og sygeplejersker til at få øjnene op for, hvad det vil sige at arbejde med borgere med handicap.
- Vi kommer selvfølgelig til at konkurrere med hinanden i hele landet i forhold til at få fat i et faldende antal sosuer og sygeplejersker. Netop derfor har vi et stort fokus på, at vi er nødt til at gøre noget ekstra og kæmpe for lige præcis de udsatte og sårbare borgere i hovedstaden, siger socialborgmester Mia Nyegaard (R).
- Vi oplever heldigvis, at det trækker i mange sosu-assistenter og -hjælpere at få mulighed for at kombinere pleje med neuropædagogik. Flere giver udtryk for, at de ser masser af faglige udfordringer i at arbejde med borgere, der blandt andet ikke har ret meget sprog, og som de derfor skal kunne aflæse og danne relationer til på anden vis, siger Maibritt Goldman, der er leder i botilbuddet for svært udviklingshæmmede borgere Lynghuset.
Kampagnen kan blandt andet ses på plakater i København uge 48 og 49, på kommunens sociale medier og annoncer i relevante fagblade.
Fakta: Sådan arbejder Københavns socialforvaltning med rekrutteringsudfordringer
Rekrutteringskampagner, der skal skabe kendskab til det social- og sundhedsfaglige arbejde på socialområdet og tiltrække flere ansøgere til stillingerne.
Indsatser til at klæde nye medarbejdere bedre på til jobbet og hjælp til mere målrettet kommunikation i stillingsopslag.
'Medarbejderens Plan', et nyt pilotprojekt i Socialforvaltningen målrettet social- og sundhedspersonale på handicapområdet og den sociale hjemmepleje, som skal give medarbejdere mulighed for at gå fra ufaglært til faglært.
En ny uddannelsesenhed i Socialforvaltningen, hvis formål er at løfte kvaliteten af praktikforløb for elever og studerende på tværs af forvaltningen.
Kilde: Københavns Socialforvaltning
sfe
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse af ovenstående kræver skriftlig tilsagn fra DK Medier.