Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Kajanlæg skal åbnes for regnvand

Københavnske nødoverløb skal udvides - og en park skal forsøgsvis bruges til at opsamle regnvand
KORT NYT3. FEB 2012 8.24

KØBENHAVN: København vil med en række nye projekter sikre, at der efter skybrud bliver længere mellem oversvømmelser som dem, der ramte hovedstaden i sommer, skriver Berlingske.

Kommunen har i samarbejde med Københavns Energi foreløbig udpeget ni steder, hvor nyanlæg kan forebyge oversvømmelser. Langt de fleste af dem ligger langs havnefronten i den indre by og kommer bl.a. til at bestå af nye åbninger i kajanlæg.

Kommunen vil f.eks. udvide nødoverløbet fra Vesterbro ved Kalvebod Brygge, mens overskydende regnvand på Grønningen fremover vil blive udledt i graven omkring Kastellet.

Udvidelserne vil koste op til 25,5 mio. kr. og bliver betalt af Københavns Energi. Kommunen har selv afsat 96 mio. kr. i 2012 til en klimatilpasningsplan. Ifølge teknik- og miljøborgmester Ayfer Baykal (SF) er de ni områder 'projekter, der er til at gå i gang med her og nu'.

Som noget nyt vil kommunen også forsøge at bruge en park til at opsamle nedbør. Det vand, der samler sig på Frederikssundsvej, blive ledt hen til en sø i Brønshøjparken.

ka