Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
Kæmpeplejecenter giver plads til individualisme

Kæmpeplejecenter giver plads til individualisme

Københavns Kommune og KAB går nu ind i sidste byggefase af landets største plejehjemsbyggeri – et projekt med et samlet budget på knap 400 mio. kr.
14. MAJ 2012 15.29

KØBENHAVN: 'Et byggeri for fremtiden. En milepæl. Et nyt flagskib for vores boligtilbud til landets ældste borgere.'

Roserne faldt tæt, da Københavns Kommune, Omsorgscenter Fælledgården og KAB sammen med over hundrede gæster satte kransen på stage over Omsorgscenter Fælledgården, der med Jönsson a/s som totalentreprenør sætter helt nye normer for dansk plejehjemsbyggeri.

- Vi gør op med ideen om, at boliger på plejehjem skal være små og uden komfort, og det nye Omsorgscenter Fællesgården kommer til at stå som en milepæl, der sætter helt nye normer for indretningen af fremtidens plejehjem, forudsagde direktør Jesper Nygård fra KAB, der som byggeforretningsfører står i spidsen for den aktuelle forvandling af Omsorgscenter Fælledgården.

Individuelle behov
- I det nye plejecenter respekterer vi de ældre beboeres individuelle behov for et fortsat aktivt liv i hjemlige omgivelser og indretter 193 store, veludstyrede boliger i høj kvalitet med direkte adgang til 4.000 kvadratmeter servicearealer og et grønt fællesområde, fortæller Jesper Nygård.

Projektchef Per J. Jensen fra Jönsson a/s pointerer, at kun de bærende konstruktioner står tilbage, når det nye Omsorgscenter Fælledgården til december slår dørene op.

- Vi kalder det en renovering, men det er lige så meget et nybyggeri, der i et opgør med små og minimalistisk indrettede plejehjemsboliger sprudler af innovativ idéudvikling, siger Per J. Jensen og fortsætter:

- Husets oprindelige indretning stod i vejen for bygherrens krav om indretning af store, tidssvarende og velisolerede boliger i et grønt miljø. Derfor startede vi med at nedbryde alle indvendige konstruktioner, så kun bærende konstruktioner og etagedæk stod tilbage, inden vi tog fat på genopbygning og nyindretning af plejecentrets to parallelle huse.

Grønt tag, solceller og haveanlæg
Per J. Jensen fortæller videre, at forvandlingen af Plejecenter Fælledgården også omfatter ny mellembygning med hovedindgang samt en ny tagetage med indbyggede altaner, græstag og solceller. I alt knap 18.000 kvadratmeter fem og seks etagers kvalitetsbyggeri i energiklasse 2015.

- Hele projektet bærer tydeligt præg af, at man fra bygherrens side har ønsket at hensynet til hjemlighed, æstetik og kvalitet går forud for byggeprisen.

Bl.a. er alle vinduesrammer og håndlister i eg, der er massive trægulve overalt, og næsten alle boliger får egen altan med plads til bord og stole. Derudover får de kommende beboere direkte adgang til deres eget grønne åndehul på det tæt bebyggede Østerbro.

Det nye Omsorgscenter Fælledgården, der – efter to års total ombygning og nyindretning – slår dørene op til 193 nye store boliger i december 2012, er tegnet af JJW Arkitekter A/S og opføres i totalentreprise af Jönsson a/s med Sloth Møller A/S og & Esbensen Rådgivende Ingeniører A/S for den selvejende institution Omsorgscenter Fælledgården. KAB er byggeforretningsfører og Wissenberg A/S bygherrerådgiver.

lcl