DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger
Jyske kommuner vender blikket mod det fjerne Østen

Jyske kommuner vender blikket mod det fjerne Østen

Silkeborg og Sønderborg indleder samarbejde om uddannelse, erhverv og klima med kinesiske myndigheder

Af Kim Rosenkilde Nielsen, [email protected]

KINA: Det 21. århundrede tilhører Kina. Sådan lyder en af de mest udbredte spådomme om det enorme land i øst, der snart har overhalet alle vestlige økonomier. Det har man også fået øjnene op for i Silkeborg og Sønderborg Kommune.

I Silkeborg har man nu besluttet at indgå en udvekslingsaftale med elever i to af kommunens folkeskoler samt Silkeborg Gymnasium og skoler i Shíjiazhuang Kommune i den kinesiske provins Hébêi.

Det er ifølge Silkeborg Kommune første gang en kommune har indgået en aftale med en kinesisk kommune gennem CBCI Copenhagen Business Confusius Institute. Målet er bl.a. at samarbejde om at opbygge et skolefag, der handler om det moderne Kinas historie, kultur, sprog og samfundsforhold m.m.

- Kina og Asien bliver en mere og mere vigtig spiller i verden. Derfor er det vigtigt at vores børn og unge får mulighed for at lære om de lande, så de får en interesse og forståelse for kultur og muligheder, siger Søren Kristensen (S), der underskrev samarbejdsaftalen som 2. viceborgmester.

Fra Sønderborg til Baoding
Også Sønderborg Kommune har besluttet at 'styrke relationerne til Kinas vækst' ved af sende en delegation med borgmester Aase Nyegaard (Fællelslisten) afsted for at underskrive en venskabs-aftale med den kinesiske by Baoding.

'Friendship City alliancen' er et direkte resultat af en indsats, som direktør i Sønderborgs klimaprojekt 'ProjectZero', Peter Rathjes fingeraftryk er på, og han er med i delegationen til Kina.

- Baoding har med sin Electric Valley Cluster skabt en unik position som Kinas førende inden for udvikling og produktion af vedvarende energi og energilagring. Byen går også foran med selv at anvende de klimakloge løsninger, og derfor har vi glæde af at dele viden og erfaringer og styrke business-relationerne mellem byernes virksomheder, siger han.