Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Japansk robotvirksomhed vil udvikle velfærdsteknologi i Faaborg-Midtfyn

Kommunen vil først i næste uge afsløre, hvilken virksomhed, det drejer sig om

FAABORG-MIDTFYN: Velfærdsteknologiske løsninger er fremtiden. De skal bl.a. hjælpe økonomisk trængte kommuner med at løse en stadig stigende opgave på ældreområdet.

Faaborg-Midtfyn Kommune deltager aktivt i at teste - og indføre - velfærdsteknologiske løsninger i ældreplejen. Det har banet vejen for et frugtbart samarbejde med en japansk virksomhed, som nu etablerer sig i kommunen.

Hvilken japansk virksomhed, der er tale om - og hvad de producerer - forbliver en hemmelighed indtil den bliver bliver præsenteret på et pressemøde onsdag den 15. juni.

Den japanske ambassadør i Danmark, Mr. Toshio Sano, vil være til stede ved pressemødet. Derudover vil repræsentanter fra virksomheden og Faaborg-Midtfyn Kommune præsentere såvel den japanske virksomhed, deres produkter som baggrunden for, at virksomheden har valgt Faaborg-Midtfyn som base for deres europæiske aktiviteter.

- Vi er meget stolte over, at samarbejdet med den japanske virksomhed nu har båret frugt, siger borgmester Hans Jørgensen (S).

- I kommunerne er vi utroligt afhængige af at finde nye måder at løse vores opgaver, som betyder, at vi kan yde den samme - eller gerne en højere - service for en økonomisk ramme, som på grund af en meget stram finanspolitik må forventes at ligge på samme niveau i en del år frem i tiden. Når vi samtidig kan se frem til et større behov for vores ydelser på ældreområdet - og problemer med at kunne rekruttere plejepersonale - så giver vores behov for at finde teknologiske løsninger sig selv.

- Dette samarbejde er desuden et eksempel på det offentlige-private samarbejde, som vi i fremtiden skal blive meget bedre til, i vores jagt efter at effektivisere den offentlige sektor i Danmark. En indsats, som i sidste ende skal gøre os i stand til at fastholde vores velfærdssystem som et af verdens bedste, siger borgmesteren.

mou