Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Japansk løsning skal styre pengene i Egedal

Den japanske teknologivirksomhed Fujitsu skal levere Egedals nye it-system til økonomi, løn og personalestyring
20. DEC 2011 11.33

EGEDAL: Systemet ventes at give store driftsbesparelser, et bedre beslutningsgrundlag og en mere effektiv borgerservice, oplyser kommunen i en pressemeddelelse.

Tre it-virksomheder - KMD, EG og Fujitsu - dystede om at levere et nyt it-system, der i detaljer skal kunne styre Egedal Kommunes store husholdningsbudget på cirka 3 mia. kr. Og vinder blev Fujitsu Danmark A/S, der løb med en årig kontrakt på 25 mio. kr og ansvaret for at levere og implementere Egedal Kommunes nye økonomi- og personalesystem.

- Prisen var ikke den afgørende faktor, men selvom Fujitsu scorede de højeste karakterer på det væsentligste område; nemlig funktionaliteten, så var Fujitsu også de billigste, fortæller projektchef Jørn Arne Nielsen.

30 procent billigere i drift
Egedal Kommune har beregnet, at det nye it-system fra Fujitsu kan reducere driftsudgifterne med 1,5 mio. kr. om året, svarende til 30 pct. Fujitsu leverer et fuldt integreret system, som lynhurtigt giver både overblik, gennemsigtighed og et kvalificeret beslutningsgrundlag for forvaltning og politikere.

- Vores sagsbehandling kommer til at hvile på et mere sikkert grundlag, fordi alle moduler i det nye system kan 'tale' sammen. Dermed vil det nye it-system frigøre flere ressourcer til at holde fokus på egentlig sagsbehandling, fordi oplysninger kun skal tastes ind én gang, siger Jørn Arne Nielsen.

Leder af Budget, Regnskab & Finans i Økonomicenteret, Morten Skjoldsøge, glæder sig til et system, der vil give et bedre beslutnings- og styringsgrundlag for både økonomiansvarlige og politikere.

- Vi får langt mere gennemskuelige budgetter, der i højere grad vil vise sammenhængen mellem kommunens aktiviteter og omkostninger, siger han.

Kommunalbestyrelsen har på sit møde den 30. november godkendt, at Egedal Kommune indgår kontrakt med Fujitsu Danmark A/S. Kontrakten underskrives officielt i dag tirsdag den 20. december.

Systemet skal efter planen testkøres i 2012, hvor medarbejderne også skal på uddannelse i at kunne udnytte de nye muligheder optimalt. Systemet skal efter planen tages fuldt i brug den 1. januar 2013.

mou

Billede: Egedal Kommune