dkhavenergi
dkvindkraft
dknyt
dksocial
dksundhed
dkindkob
DK Debat
DK Stillinger

Jammerbugt afprøver ny metode for at hjælpe unge stofmisbrugere

KORT NYT30. AUG 2021 9.08

JAMMERBUGT: Jammerbugt Kommune vil nu også afprøve metoden Move til at sætte fokus på at hjælpe unge mellem 15 og 25 år med stofmisbrug. Den bruges allerede i flere kommuner og bygger på samtalebehandling og en række belønninger, der skal hjælpe de unge på vej mod et liv uden misbrug, oplyser kommunen.

- Move giver mærkbare resultater i behandlingen af unge med stofmisbrug. Cirka halvdelen af de unge, der har været gennem et forløb bygget på Move er blevet stoffri. Derfor implementerer vi nu metoden i vores behandlingsforløb, så vi på bedste vis kan hjælpe de unge, fortæller Ib Nellemann (V), der er formand for social- og sundhedsudvalget.

Metoden består af en screeningssamtale, ugentlige behandlingssamtaler og en opfølgende behandling over seks måneder. Derudover bygger metoden også på belønninger ved fremmøde til samtaler, der skal motivere de unge til at fortsætte i forløbet. Ud af de godt 4.000 unge i Jammerbugt Kommune mellem 15-25 år har 35 et kendt problematisk forbrug af rusmidler.

 ibs