dkhavenergi
dkvindkraft
dknyt
dksocial
dksundhed
dkindkob
DK Debat
DK Stillinger

It-frontløber bakker trængt kommune op

Hedensted og Struer Kommuner klar til tværkommunalt samarbejde, der bl.a. kan afprøve driftsfællesskaber på it-området
9. DEC 2011 5.59

HEDENSTED / STRUER: It-afdelingen i Struer har en række konkrete udfordringer omkring it-drift og sin generelle rolle, og på den bagrund er der nu lagt op til et samarbejde med Hedensteds it-afdeling, oplyser Hedensted Kommune.

Baggrunden for Struers ønske om samarbejde bunder primært i kommunens størrelse på 22.288 indbyggere. En tilsvarende lille it-afdeling giver udfordringer med at opretholde faglighed samt tiltrække og fastholde kompetente medarbejdere. Det giver potentiale for tværkommunalt samarbejde.

Hedensted Kommune har tidligere høstet erfaringer med tværkommunalt samarbejde i projektet 'De Digitale kommuner' fra år 2000. Her blev etableret en fælles it-afdeling mellem de daværende Hedensted, Juelsminde og Tørring-Uldum Kommuner. Hedensted har i dag en velfungerende og moderne it-platform med højt serviceniveau og en medarbejderstab med høj faglighed. Derved er der som udgangspunkt en række forudsætninger for at kunne byde ind i et tværkommunalt samarbejde.

- Jeg synes, det er rigtig interessant, at vi nu kan bygge videre på den pionerånd, som blev skabt med De digitale Kommuner. Med dette nye samarbejde mellem Hedensted og Struer går vi nye veje i udviklingen af kommunernes it-område, og jeg er stolt af, at vi endnu engang er frontløbere, siger borgmester Kirsten Terkilsen (V).

- Struer Kommune ser frem til samarbejdet med en af landets bedste kommuner til at skabe effektiv it-drift og support. Vi glæder os til det faglige løft som projektet vil give os på it-området,, siger borgmester i Struer, Niels Viggo Lynghøj (S).

På landsplan drøftes muligheder for driftsfællesskaber på kommunernes it-område. Det sker i kølvandet af projektet i Statens It, hvor Statens It siden januar 2010 har haft ansvar for otte ministerområders administrative it og it-infrastruktur samt en række opgaver vedrørende drift, vedligehold og brugeradministration af fag-it.

På samme måde kan samarbejdet mellem Struer og Hedensted Kommune yde et vigtigt bidrag til afprøvning og udvikling af tværkommunale driftsfællesskaber på it-området.

Samarbejdet forankres i en styregruppe bestående af de to kommunaldirektører, Hedensted Kommunes IT-chef og Struer Kommunes Chefkonsulent for digitalisering.