Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Ishøj laver handlingsplan for lån i schweizerfranc

Hvis kommunens lån i den schweiziske valuta skulle indfries i morgen, ville Ishøj tabe et tocifret millionbeløb
14. SEP 2011 10.04

ISHØJ: Som en reaktion på de historisk høje kurser på schweizerfranc har Ishøj Byråd besluttet at lave en handlingsplan for lån i den schweiziske valuta. I handlingsplanen skal der blandt andet tages stilling til, hvilke typer lån kommunen fremover vil have, og hvornår lånene i schweizerfranc skal indfries, skriver kommunen i en pressemeddelelse.

Skulle lånene indfries i morgen, ville Ishøj tabe et tocifret millionbeløb. Borgmester Ole Bjørstorp (S) fremhæver imidlertid, at kommunens lån ikke udløber før i 2030.

- Kommunekredits beregning viser, at hvis schweizerfrancen kan holde en gennemsnitlig kurs på 606 i den resterende del af lånenes løbetid, så vil lånene i hele perioden ikke have kostet mere end et tilsvarende lån i danske kroner. Det tror jeg er et realistisk scenarie, blandt andet set i lyset af, at kursen netop er faldet igen til 617, siger Ole Bjørstorp.

Ifølge Kommunekredit er det lige nu meget svært at forudsige udviklingen i schweizerfranc-kursen på grund af krisen i de europæiske økonomier. Det er især gældskrisen i Grækenland, der skaber usikkerhed

 terp

 

http://www.flickr.com/photos/pineapplexvi/with/127908847/