I følge nye tal fra Statens Institut for Folkesundhed, som Hjerteforeningen har indhentet, er det kun to ud af tre kommuner, der tilbyder patienterne efterbehandling i form af blandt andet samtaler med hjertelæge eller hjertesygeplejerske om behandling, medicin og genoptræning. Det skriver Dagens Medicin.
- Det er jo rystende, at knap en tredjedel af landets kommuner ikke lever op til deres ansvar. Hjertepatienter er en meget sårbar gruppe. Hvis ikke de får hjælp til at vende tilbage til deres normale liv, risikerer de blive indlagt igen, siger Hjerteforeningens formand Peter Clemmensen til foreningens hjemmeside.
Værst står det til i Region Hovedstaden, hvor kun syv ud af 29 kommuner tilbyder efterbehandling til hjertepatienter. Omvendt er patienter bedst stillet i Nordjylland, hvor samtlige 11 kommuner tilbyder efterbehandling.
krn
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.