Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Indvandrere diskrimineres på jobbet

En ny undersøgelse viser, at stadig flere borgere med ikke-vestlig baggrund oplever diskrimination fra kolleger på arbejdspladsen
KORT NYT27. FEB 2012 8.55

Arbejdspladsen er det eneste sted, hvor diskrimination mod indvandrere ikke er faldende - her har indvandrerne i de seneste 11 år oplevet en lille stigning i diskriminationen, når de er på job. Det viser den seneste opgørelse fra analyseinstituttet Voxmeter, der hvert år måler diskriminationen i det danske samfund.

I år 2000 var det 'kun' hver tiende indvandrer, der pegede på kolleger som de skyldige, når de havde oplevet diskrimination. Men siden er tonen på arbejdspladserne tilsyneladende skærpet, så det nu gælder hver sjette, skriver Ugebrevet A4.

Udviklingen er meget uheldig, mener Anders Ejrnæs, lektor og forsker i arbejdsmarked og etnicitet på Roskilde Universitet, RUC. Han frygter, at den kan få nogle indvandrere til at trække sig tilbage fra kontakten med etniske danskere på arbejdsmarkedet og foretrække sikre bastioner i rengøringsbranchen og i hotel- og restaurationskøkkener.

lcl