Arbejdspladsen er det eneste sted, hvor diskrimination mod indvandrere ikke er faldende - her har indvandrerne i de seneste 11 år oplevet en lille stigning i diskriminationen, når de er på job. Det viser den seneste opgørelse fra analyseinstituttet Voxmeter, der hvert år måler diskriminationen i det danske samfund.
I år 2000 var det 'kun' hver tiende indvandrer, der pegede på kolleger som de skyldige, når de havde oplevet diskrimination. Men siden er tonen på arbejdspladserne tilsyneladende skærpet, så det nu gælder hver sjette, skriver Ugebrevet A4.
Udviklingen er meget uheldig, mener Anders Ejrnæs, lektor og forsker i arbejdsmarked og etnicitet på Roskilde Universitet, RUC. Han frygter, at den kan få nogle indvandrere til at trække sig tilbage fra kontakten med etniske danskere på arbejdsmarkedet og foretrække sikre bastioner i rengøringsbranchen og i hotel- og restaurationskøkkener.
lcl
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.