Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Indskiftet EL-politiker bliver løsgænger

KORT NYT10. AUG 2020 9.26

VEJEN: Enhedslisten er ikke længere repræsenteret i Vejen Byråd. Partiets enlige byrådsmedlem Maya Ryom Mønster har meldt sig ud og er blevet løsgænger, skriver hun på Facebook. Hun 'ønsker ikke at kommentere yderligere på årsagerne', skriver hun i opslaget, og det har hun fastholdt trods adskillige knubbede kommentarer om 'mandattyveri'.

Forud for KV17 skrev alle EL's byrådskandidater i Vejen under på, at de ved partiskift ville forlade byrådet og overlade mandatet til deres gamle parti, men ikke alene er en sådan aftale ikke juridisk gyldig, Maya Ryom Mønster ønsker udtrykkeligt ikke at overholde den. Hun fik ved KV17 flest personlige stemmer af Enhedslistens kandidater, men blev overtrumfet af partilisteopstillingen, der gav pladsen i byrådet til Jakob Borgensgård. Han forlod imidlertid Vejen Byråd efter et år på grund af nyt job i København, og først da fik Maya Ryom Mønster byrådsmandatet.

Heller ikke over for JydskeVestkysten har Maya Ryom Mønster ønsket at forklare sit farvel til Enhedslisten, blot siger hun om KV21, at hun 'lige nu ønsker (...) at stå alene, og at 'så må vi se, hvordan det ser ud, når vi nærmer os valget'. I et andet Facebook-opslag skriver Enhedslisten i Region Syddanmark, for hvem Maya Ryom Mønster har været både suppleant til regionsrådet og folketingskandidat, at hun skylder partiskat, som alle EL-medlemmer skal betale af de indtægter, de får for poster, de beklæder for Enhedslisten. Heller ikke dette har Maya Ryom Mønster kommenteret.

mk