Ikonisk akvarie bliver multi-kulturhus

KORT NYT9. JAN 2020 6.15

GENTOFTE: Siden Danmarks Akvarium i Charlottenlund lukkede i 2012, har det stået tomt og været genstand for forskellige udviklingsplaner. Men nu er en byggetilladelse på plads, som skal gøre det tidligere udflugtsmål til et offentligt multi-kulturhus med fitness, restauranter, musik og kunst på 4.300 kvadratmeter. Det skriver TV2 Lorry.

Muligheden for at lave ungdomsboliger har tidligere været fremme, og da den bevaringsværdige ejendom i 2014 blev købt af udviklingsfirmaet NPV A/S, var der oprindeligt planer om at bygge et strandhotel. Men efter en række år er køberne nu blevet enige med Gentofte Kommune og Slots- og Kulturstyrelsen om, at arkitekt Gjerløv-Knudsens funkis-bygning fra 1939 altså skal blive til et kulturhus, der skal hedde 'Akvariet'.

Siden fiskene fra Danmarks Akvarium blev flyttet til Den Blå Planet på Amager, har man diskuteret, hvad bygningerne skulle bruges til. I flere år har NPV A/S i samarbejde med Vilhelm Lauritzen Arkitekter arbejdet på den transformation, der skal give de historiske rammer på den fredede grund nyt liv. Det offentlige multi-kulturhus forventes at åbne i slutningen af 2021.

Læs mere og se billeder ved TV2 Lorry.

ibs

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt