Idrætsfaciliteter forfalder i København: Skal fikses for flere millioner

KØBENHAVN: Københavns Kommunes idrætsfaciliteter trænger til vedligehold. Det viser et svar fra Kultur- og Fritidsforvaltningen til Jonas Bjørn Jensen (S), der er medlem af Kultur- og Fritidsudvalget, skriver TV2 Lorry. I svaret kan man læse, at "Københavns Ejendomme og Indkøb (Økonomiforvaltningen) vurderer, at Københavns Kommune har et vedligeholdelsesefterslæb på 220 mio. kr. på idrætsfaciliteter".

Men det reelle behov kan sagtens vise sig at være endnu større end det, oplyser forvaltningen. Efterslæbet dækker nemlig kun de synlige vedligeholdelsesopgaver og ikke ting som renovering af tag, reparationer af kloakker eller moderniseringsbehov. Og ifølge Økonomiforvaltningen er erfaringen gerne, at når man først går i gang med et vedligeholdelsesprojekt, "så viser skaderne sig ofte at være større".

Det er ikke ny viden for Københavns Kommune, at den fysiske tilstand af idrætshaller og svømmehaller står skidt til. Tilbage i 2019 udarbejde Idrættens Analyseinstitut og Syddansk Universitet en rapport over den fysiske tilstand af idrætshaller og svømmehaller i 23 danske kommuner. Konklusionen var, at Københavns Kommune sammen med Furesø Kommune havde den dårligste fysiske tilstand af idrætshaller og svømmehaller.

ibs