Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Hvor ofte bør en minister besøge sine ansvarsområder for at kende deres udfordringer?

På AGORA debatteres betydningen af, hvor højt en minister prioriterer at tage ud i landet for med egne øjne at erfare udfordringer inden for ministeriets ansvarsområder

Af Emil Rasmus Nielsen, [email protected]

En gennemgang af Carsten Hansens kalender har vist, at han har besøgt provinsen ni gange, siden han blev udnævnt til minister for by, bolig og landdistrikter i oktober. Det har fået oppositionen til at kritisere ministeren for ikke at tage ministerposten seriøst. På AGORA er der forskellige holdninger til, hvad omfanget af en ministers besøg til sine ansvarsområder betyder for varetagelsen af ministerhvervet.

Mette Hjermind Dencker, landdistrikts- og ø-ordfører i Dansk Folkeparti, opfordrer politikere til at forlade kontoret og møde udfordringerne:

- Jeg har lært meget, af at undgå 12-meters-reglen og 7-personers-reglen, som bygger på forskning, der viser, at når vi mennesker henter arbejdsmæssig inspiration, gør vi det inden for 12 meter fra vores skrivebord, og det er de samme 7 personer vi altid spørger til råds.

Hun giver derfor et råd til Carsten Hansen:

- Jeg vil opfordre ministeren til at gøre det samme. Om ikke andet, så for at vi ordførere der interesserer os for yderområderne, ikke overhaler ham indenom i viden.

Kritik for kritikkens skyld
Landdistriktsordfører i SF Annette Vilhelmsen mener dog ikke, at kritikken er berettiget:

- Det er tankevækkende, at denne form for kritik igen bliver rejst. Da Lene Espersen (K) var udenrigsminister lød kritikken, at hun ikke rejste nok. Med Villy Søvndal (SF) som ny udenrigsminister vender kritikkerne på en tallerken, og pludselig rejser udenrigsministeren for meget.

Hun retter derimod en kritik mod oppositionen:

- For oppositionen kunne man ønske, at de lagde symbolske kampe på hylden. I stedet kunne de bruge tiden på at deltage i løsningerne på nogle af de problemer, som Danmark står overfor.

Hvordan hænger en ministers besøg til sine ansvarsområder sammen med evnen til at varetage ministerposten? Deltag i debatten her.

Foto: http://www.flickr.com/photos/quinnanya/236030568/sizes/z/in/photostream/