Hvidovre henter kommunaldirektør i Greve
Jakob Thune ser frem til at være med til at udvikle nye erhvervsområder og løse klimaudfordringer, samtidig med at der skabes arbejdspladser og vækst, siger han.
Foto: Hvidovre Kommune

Hvidovre henter kommunaldirektør i Greve

Jakob Thune afløser Nich Bendtsen, som trak sig af helbredsmæssige årsager.
22. JUN 2022 13.55

HVIDOVRE: Den nye topchef i Hvidovre bliver 43-årige Jakob Thune, der i dag er direktør i Greve Kommune, oplyser kommunen. 

I sit nuværende job er Jakob Thune ansvarlig for områderne teknik og miljø, sundhed og pleje samt kultur og fritid. Før direktørposten i Greve var han i tre år direktør i Vordingborg, hvor han havde ansvar for dagtilbud, skoler, det specialiserede børneområde og kultur- og fritidsområdet.

Han er uddannet cand.scient.pol., og før han blev direktør i Vordingborg og Greve var han bl.a. centerchef i hjembyen Greve, hvor han stadig bor i sin familie, særlig rådgiver i Justitsministeriet og konsulent i KL.

Den nye kommunaldirektør begynder i Hvidovre 1. august. Han afløser Nich Bendtsen, der stoppede af helbredsmæssige årsager i marts måned.

Borgmester Anders Wolf Andresen (SF) glæder sig til samarbejdet:

- I ansættelsesudvalget var vi enige om, at Jakob Thune er den helt rigtige til stillingen. Han har den brede profil med direktørerfaring fra alle fagområder, vi har brug for - og så har han en stærk forståelse af Hvidovre Kommune som et fællesskab, hvor borgerne skal inddrages, og som en kommune med gode og store udviklingsmuligheder, siger han.

ak