Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Hver femte ung i udkants-Danmark ude på sidelinien

Er hverken under uddannelse eller i arbejde. På landsplan er det 13,1 pct. af alle unge mellem 15 og 29 år
KORT NYT28. NOV 2011 12.50

Mens 13,1 pct. af de unge på landsplan er sat ud på sidelinien og er hverken  i gang med en uddannelse eller har job, så er tallet for unge i landets udkantsområder endnu højere -  hele 20 pct. Det gælder områder som Lolland, Nord- og Sønderjylland og Syd- og Vestsjælland. Det fremgår af nye registertal, som AE, Arbejderbevægelsens Erhvervsråd, har analyseret.

Topscoreren er Lolland, der når op på de 20 pct. Derimod er andelen af unge, som hverken er i uddannelse eller i job forholdsvis lav i landets største byer, København, Aarhus, Odense og Ålborg, samt i kommunerne nord for København. Andelen er ligeledes forholdsvis lav i kommunerne langs den jyske vestkyst mellem Limfjorden og Ringkøbing fjord, skriver AE i sit nyhedsbrev.

I kommunerne Lolland, Odsherred og Langeland er det omkring 19-20 pct. af de unge mellem 15-29 år, der hverken er under uddannelse eller job. Derimod er det under hver tiende unge i Allerød, Lyngby-Taarbæk og Aarhus kommune, som hverken er under uddannelse eller i job. 

mou