Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Hver anden kommune er klar til skoleåbning fra på onsdag

Knap en uge efter at regeringen varslede en åbning af skolerne og dagtilbuddene, melder flere sig nu parate.

Omkring halvdelen af kommunerne er klar til at genåbne de første skoler og daginstitutioner fra onsdag 15. april. Det oplyser KL i en pressemeddelelse.

KL har i en rundspørge spurgt kommunerne, hvornår de forventer at kunne genåbne de første daginstitutioner og skoler. Det er der kommet svar på fra lidt mere end 80 af landets i alt 98 kommuner.

Ud af 83 kommuner svarer 52 af dem, at de regner med at kunne genåbne daginstitutioner fra på onsdag. Samtidig regner 46 ud af 82 kommuner med at kunne genåbne skoler fra på onsdag.

Resten af kommunerne venter at kunne genåbne i dagene efter onsdag frem til mandag 20. april.

- Det er en stor og meget krævende opgave at genåbne både daginstitutioner og skoler, så de lever op til Sundhedsstyrelsens retningslinjer. Vi arbejder på højtryk i kommunerne på at levere et godt tilbud, der kan skabe trygge rammer for børn, forældre og medarbejdere, siger KL’s formand, Jacob Bundsgaard (S).

Stor forskel på forudsætningerne
Jacob Bundsgaard påpeger, at der er forskel på, hvilke muligheder og udfordringer man står med lokalt rundt om i landet.

- Der kan for eksempel være forskel på de fysiske rammer på den enkelte institution og på hvor meget mandskab, der er brug for. Det er også derfor, der vil være forskel på, hvornår kommunerne åbner for de forskellige tilbud. Ens for os alle er, at vi har en bunden opgave, som vi selvfølgelig tager på os og gør alt, hvad vi kan for at løse, siger Jacob Bundsgaard.

KL-formanden peger desuden på, at man som barn, skoleelev og forælder skal indstille sig på, at man vil møde en anden hverdag, end man er vant til. Fx kan der ske ændringer i antallet af timer, som eleverne bliver undervist i, og i hvor mange timer, eleverne skal være på skolen.

- Det er en helt særlig tid, vi er i, og det vil også afspejle sig i det tilbud, man møder fra næste uge. Men vi lægger os alle i selen for at sikre, at der møder børnene en god dag i daginstitutionen og skolen og samtidig også er et fagligt udbytte. Men det vil være en anden hverdag end den, man kender med andre rammer og andre regler, og det skal vi i fællesskab indstille os på, siger Jacob Bundsgaard.

MG

 

Fakta - hvornår genåbner skoler og dagtilbud i kommunerne?


Svar for planlagt åbningsdato fra 83 kommuner på dagtilbudsområdet og 82 kommuner på skoleområdet

Dagtilbud

  • 15. april: 52 kommuner
  • 16. april: 19 kommuner
  • 17. april: 0 kommuner
  • 20. april: 12 kommuner 

Skole

  • 15. april: 46 kommuner
  • 16. april: 20 kommuner
  • 17. april: 3 kommuner
  • 20. april: 13 kommuner

Kilde: KL