Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Humørbomber i Bilka

Horsens Kommune har skaffet særlige job i det private til 18 udviklingshæmmede og andre handicappede

HORSENS: I et tæt samarbejde med private virksomheder har Horsens skaffet særlige job til 18 udviklingshæmmede og andre handicappede, oplyser kommunen.

- Hver virksomhed udpeger en kontaktperson, som i samarbejde med jobkonsulenten og brugeren finder niveauet for de opgaver, der skal løses. Jobkonsulenten følger i starten den handicappede og er på pletten, hvis der skulle opstå problemer, fortæller Dennis Bertel Andersen, der er leder af Dagtilbud til borgere med fysiske og psykiske funktionsnedsættelser. Han tilføjer, at nogle af de handicappede giver udtryk for, at de får mere livskvalitet ved at have et job i den virkelige verden frem for på et beskyttet værksted.  

47-årige Malene Elkjær og 41-årige Hanne Olesen er nogle af dem, der har glæde af indsatsen. De arbejder 4-5 timer dagligt i Bilkas bageriafdeling.
 - Hvis jeg har problemer, går jeg til min kontaktperson, og så bliver de løst med det samme. Det betyder meget for mig, at jeg kan sige tingene lige ud, og at jeg ved præcis, hvad jeg skal lave, siger Malene, der blandt andet putter flûtes i poser og sætter varer på plads.

Meget røg i bageriet
Også Hanne glæder sig hver morgen til at komme på arbejde i Bilka.
- Jeg har det godt med mine kolleger, og selvom der sker meget her, har personalet altid tid til at hjælpe.

 Ifølge bagermester Sune Riber, Bilka, kræver ordningen en vis indkøring:
- Vi skal konstant være opmærksomme på Malene og Hanne og handle, hvis de ikke trives. Men arbejdet belønnes til fulde ved at have sådanne to humørbomber i afdelingen. Vi er gode til at give hinanden noget røg - også selvom tingene ofte går hurtigt i bageriet, og der kan være stress på, siger han. 

Oprettelsen af de 18 job er sket i forbindelse med det afsluttede Modelprojekt om Beskyttet Beskæftigelse, som Horsens Kommune via Rambøll har deltaget i sammen med fire andre kommuner. Udover at knytte de handicappede så tæt som muligt til det normale arbejdsmarked har projektet haft til formål at styrke personalets evne til at spotte talenter og motivere og oplære dem.

terp

Bilkabager Sune Riber sammen med sine to humørbomber, Malene Elkjær (t.v.) og Hanne Olesen. Foto: Per Algreen, Horsens Kommune