Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Hovedstadskommuner vil ikke være malkeko

Den kommunale medfinansiering i Region Hovedstaden steg med 175,4 mio. kr. fra 2009 til 2010
KORT NYT5. JUL 2011 10.44

HOVEDSTADEN: Flere borgmestre i Kommunekontaktrådet, KKR, i Hovedstaden spørger ind til, hvad kommunekronerne konkret går til. Og dét svar er åbenbart umuligt at give for Region Hovedstaden, skriver Folkebladet Glostrup.

Fra 2012 skal kommunerne betale mere per aktivitet, imens grundbeløbet til medfinansiering af sundhedsvæsnet falder. Beløbet for en indlæggelse tredobles til 13.750 kroner. Og for et ambulant besøg stiger fra 332 kr. Men før regningen per aktivitet først stiger fra årsskiftet, mangler der fortsat forklaringer på dette års regning.

Samlet set er udgifterne til den kommunale medfinansiering i Region Hovedstaden steget med 175,4 mio. kr. fra 2009 til 2010. Formanden for KKR og borgmester i Herlev, Kjeld Hansen (S), undrer sig også:

- Er vi en malkeko, eller hvad er vi? Problemet er, at vi ikke kan se sammenhængen mellem udgifterne og den vare, vi åbenbart får. Hvis vi ikke får en klarhed over sommeren, må vi sige til regeringen og Folketinget, at sygehusvæsnet er ude af kontrol.

ka


.