Hovedstaden opgraderer på lægedækningen
Foto: Mads Jensen, Ritzau Scanpix

Hovedstaden opgraderer på lægedækningen

Region Hovedstaden har besluttet at øge kapaciteten med ni nye praktiserende læger, der skal kunne tage imod 14.400 borgere.
9. MAR 2020 7.00

HOVEDSTADEN: Som så mange steder stiger behovet for praktiserende læger også i hovedstaden. Derfor har regionen besluttet at udvide kapaciteten med ni nye praktiserende læger, oplyser regionen. 

Med minimum 1.600 borgere tilknyttet hver læge, giver det lægedækning til 14.400 flere borgere i Region Hovedstaden. Lægerne fordeler sig med én i Indre by, Valby, Dragør, Rødovre og på Østerbro. På Amager og Vesterbro øges antallet med to praktiserende læger hvert sted.

- Det vigtigste for mig er, at hovedstadens borgere sikres en god lægedækning, og at vi med den her fordeling er på forkant med det forventede behov i 2021. Som en ekstra sikkerhed har vi afsat yderligere 10 lægekapaciteter, som vi kan fordele, hvis der opstår uforudsete udfordringer i lægedækningen, siger Qasam Nazir Ahmad (ALT), formand for Region Hovedstadens Udvalg for Forebyggelse og Sammenhæng.

Fordelingen er sket mellem PLO-Hovedstaden og regionens kommuner. De nye praktiserende læger er klar til patienter i 2021. 

Læs mere om hovedstadens Lægedækningsundersøgelse.

Fakta:

  • Der er aktuelt 1.079 aktive lægekapaciteter i almen praksis (en lægekapacitet svarer til en praktiserende læge). Herudover er der 28 kapaciteter, som enten ikke er slået op, eller som er blevet tildelt til en læge, som endnu ikke har tilknyttet patienter. Det samlede antal kapaciteter er således på 1.107 pr. dags dato.
  • Befolkningstallet i regionen forventes fra 2020 til 2021 at stige med yderligere 13.571 til i alt 1.876.607. Derfor udvider regionen allerede nu med yderligere ni kapaciteter for at kunne dække behovet for praktiserende læger i 2021. Den samlede lægekapacitet vil således stige til 1.116 i 2021.
  • Regionen har siden 2017 udvidet antallet af kapaciteter i almen praksis med 50. Hertil kommer de ti ekstra kapaciteter, som er afsat som reserve og kan bringes i anvendelse ved uforudsete lægedækningsudfordringer i specifikke områder.

Kilde: Region Hovedstaden

ibs

Se flere stillinger
Nyhedsbrev