dkhavenergi
dkvindkraft
dknyt
dksocial
dksundhed
dkindkob
DK Debat
DK Stillinger

Hovedstaden klar med 16 mio. kr. til patientinddragelse

Regionen vil styrke både flere digitale løsninger, som skal bidrage med patienternes egne behov, og lokale initiativer.
20. AUG 2020 10.00

HOVEDSTADEN: Hovedstadens regionsråd har afsat knap 16 mio. kr. til at styrke inddragelsen af patienterne selv. Det sker blandt andet ved at udbrede kendskabet til PRO, Patient Rapportede Oplysninger. 

Derudover fungerer Min Sundhedsplatform også som en del af regionens arbejde med inddragelsen og er et af initiativerne, som skal forbedres, oplyser regionen. Regionen har afsat 15,6 mio. kr. til arbejdet over de næste fire år. 

PRO er et spørgeskema, som patienterne selv udfylder med informtioner om det selvoplevede helbred, og det er en vigtig del af sundhedspersonalets arbejde med det videre behandlingsforløb. På den måde kan patientens egne ønsker og behov imødekommes bedst muligt.

- PRO data kan fx give vigtig viden om, at patienterne oplever en god effekt af behandlingen. Operationen kan være gået godt set fra et klinisk perspektiv, men hvis patienten stadig oplever gener og ikke kan leve det liv, hun eller han ønsker, er det vigtig viden at få rapporteret tilbage til klinikken, siger 2. næstformand i Region Hovedstaden, Karin Friis Bach (R).

Flere lokale initiativer

Der er også afsat midler til flere lokale tiltag, som de enkelte hospitaler kan bruge. De prioriteres lokalt i forhold til indsatsområderne. 

De varige midler til patientinddragelse i 2020-2023 anvendes til tre elementer:

  • Øge fremdriften i og styrke det igangværende arbejde med Min Sundhedsplatform (MinSP)
  • Styrke udvikling af Patient Rapporterede Oplysninger (PRO) i både somatiske og psykiatriske patientforløb.
  • Understøtte lokale initiativer om patientinddragelse på hospitalerne.

Se regionens udmøntning her

ibs