Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Hovedstaden: Alle ansatte tilbydes corona-screening

KORT NYT7. APR 2020 8.04
TEMA: Corona

HOVEDSTADEN: Efter påske bliver ansatte på hospitaler i Region Hovedstaden med patientkontakt tilbudt en screening, der kan fastslå, om de har udviklet antistoffer mod covid-19, som er den sygdom, man får af coronavirusset. Det oplyser regionen i en pressemeddelelse.

Screeningen kan afklare, om de ansatte har været smittet med covid-10, og på baggrund af screeningerne og et spørgeskema vil regionen undersøge, om man opretholder immunitet mod virusset efter, at man har haft en infektion. Der mangler nemlig systematiske screeningsstudier af, hvor mange der har eller har haft covid-19. Det betyder, at den reelle andel af smittede, der har et forløb uden symptomer, er ukendt. Derfor skal de ansatte, der tager imod tilbuddet, testes både ved studiestart, efter en måned og sidste gang efter fem måneder.

- Studiet vil afklare graden af smitte blandt hospitalsansatte og samtidig give os vigtig information om, hvor mange mennesker, der er smittet uden at få symptomer. Når vi samtidig laver tilsvarende undersøgelser af andre befolkningsgrupper, får vi både indblik i den samlede immunitet i landet og den erhvervsmæssige risiko for sundhedspersonale, siger Henrik Ullum, der er professor på Klinisk Immunologisk Afdeling på Rigshospitalet og leder af Region Hovedstadens Biobankenhed.

eo