DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger

Hospital vil have mere hjælp fra private

KORT NYT16. DEC 2019 12.23

MIDTJYLLAND: Som det første hospital i landet er Aarhus Universitetshospital i Skejby klar til at indgå flere samarbejder, hvor private velhavere, virksomheder eller fonde donerer penge til arbejdet, i dette tilfælde forskning i samarbejde med Aarhus Universitet. Det skriver Jyllands-Posten.

Ifølge Bettina Jespersen, leder af sygehusets såkaldte Development Office, er ambitionen at skaffe 300 mio. kr. inden for de næste tre år. De skal gå til klinisk forskning inden for udvalgte områder, som kræft og forskning i hjerne- og hjertesygdomme. Hospitalet får allerede donationer fra blandt andre Novo Nordisk og A.P. Møller, men man ønsker altså også samarbejder med flere aktører på det private marked.

- Er det store eller små ambitioner? Det er jo ikke prøvet før i Danmark, men nu kører vi alt ind på dette og ser, om det er vejen frem. Vi har ladet os inspirere af den måde, man gør i Sverige. Der er mange hospitaler og universiteter, der har det som en naturlig del af deres hverdag at få private donationer, og når det kan fungere så godt, som det gør i Sverige, hvorfor skulle man så ikke kunne gøre det i Danmark? siger hun til Jyllands-Posten.

ibs