Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Horsens skal huse 15.000 EU-folk

To virksomheder i Horsens er udset til at stå for det praktiske i halvdelen af Danmarks EU-formandsskabsperiode i første halvdel af 2012

HORSENS: Når Danmark i det første halvår af 2012 overtager EU-formandsskabet, bliver Hotel Opus Horsens sammen med Forum Horsens værter for de omtrent 15.000 EU-ministre, embedsmænd, politikere og pressefolk, der deltager i møderne i april, maj og juni. Der er tgale om en yderst massiv opgave for byen og de to virksomheder.

Forud for Danmarks formandsperiode er gået et EU-udbud på opgaven, og dette udbud er blevet vundet af to parter: Den ene halvdel af arrangementerne vil blive varetaget af Hotel Opus Horsens sammen med Forum Horsens, mens Bella Center i København kommer til at stå for den anden.

De første tre måneder foregår i København, mens de sidste tre måneder, april, maj, juni, henlægges til Horsens. I løbet af de seks måneder vil syv uformelle ministermøder og op til 90 embedsmandsmøder blive afholdt.

Antallet af deltagere vil være omtrent 15.000, og der skal således ageres vært for både ministre, politikere, embedsmænd og pressefolk fra medlemslandene i EU samt en række kandidatlande. Oven i kommer chauffører, tolke, forbindelsesofficerer og politifolk, som i praksis fordobler antallet af involverede personer.

mou