DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger

Horsens planter 40.000 træer i lys og åben skov ved Gedved

KORT NYT16. DEC 2019 15.13

HORSENS: En ny skov vil fra efteråret 2020 begynde at rejse sig lige uden for Gedved. Horsens Kommune er blevet udpeget som én af de kommuner, der har fået tildelt penge fra indsamlingen 'Danmark planter træer', et samarbejde mellem TV2 og Danmarks Naturfredningsforening, oplyser kommunen.

Den nye skov bliver plantet på et område, der i dag er udpeget til skovrejsning. Det drejer sig om ti hektar, der ligger vest for Gedved. Træerne vil blive plantet i efteråret 2020, når jorden er bearbejdet, så de nye træer får gode betingelser for at vokse.

- Vi vil lave en skov, der har en stor variation af danske træer og buske. De primære træer bliver egetræer, fordi eg er en oprindelig dansk træart, der passer godt til den type jord, vi har i området. Samtidig giver egetræer en lys og åben skov at færdes i samt gode levesteder for mange dyre- og plantearter. Udover egetræer vil blive plantet fuglekirsebær og avnbøg samt 11 arter af lavere træer og buske, siger Bo Karlshøj Riis, forstkandidat i Natur og Miljø i Horsens Kommune.

ka