
HORSENS: Fredag er Horsens Kommune kåret som Årets Ungdomskommune 2022, oplyser DUF - Dansk Ungdoms Fællesråd, der står bag prisen, som hvert år uddeles til den kommune, der gør noget helt særligt for det gode ungdomsliv i kommunerne.
Foruden retten til at kalde sig Årets Ungdomskommune 2022 vinder Horsens Kommune også 10.000 kr., der er øremærket ungeområdet.
Dommerpanelet har lagt vægt på, at Horsens gennem flere år har arbejdet med og for unge. Kommunen har eksempelvis et velfungerende ungeråd, der inddrages i flere af byrådets beslutningsprocesser, og som har reel mulighed for at sætte et præg på deres kommune. Det er også ungerådet, der står bag indstillingen.
Forkvinde for DUF, Christine Ravn Lund, og en del af årets dommerpanel, håber, at flere kommuner vil finde inspiration til ungeinddragelse hos kommunen.
- Hvis man vil have en god og meningsfuld ungeinddragelse, så skal vi unge sidde med ved beslutningsbordet. Horsens Kommune har med handling vist, at de tager ungeinddragelsen alvorligt. De har skabt rammerne for, at unge ikke blot bliver hørt, men også får konkret indflydelse på de politiske beslutninger i kommunen, siger hun.
Spørger unge til råds
Det særlige ved ungeindsatsen i årets vinderkommune er, at Horsens ikke kun spørger unge til råds, når politikken handler direkte om dem og deres hverdag, men også om en lang række emner, der kan kræve et ungeperspektiv, som eksempelvis rusmiddelpolitik, klima, infrastruktur, mv.
Derudover vinder Horsens for over en bred vifte at arbejde med at forbedre forholdene for unge i kommunen. Særligt har man åbnet Platform K, der er et nyt ungekulturhus i Horsens, hvor prisoverrækkelsen også finder sted.
At Horsens er udnævnt til Årets Ungdomskommune 2022 vækker stor glæde hos borgmester Peter Sørensen (S).
- Vi har efterhånden været tæt på at vinde prisen nogle gange, og det er selvfølgelig en kæmpe tilfredsstillelse, at det nu lykkes. Vi har gennem flere år i tæt samarbejde med vores unge arbejdet målrettet med indsatser, så vores unge får reel politisk indflydelse og bliver hørt, siger han og tilføjer, at prisen først og fremmest er en kæmpe anerkendelse til de unge for deres enorme indsats og engagement for at gøre Horsens til en endnu bedre kommune at være ung i.
Thisted Kommune løber med en 2. plads for deres særlige arbejde med unge under kommunalvalget, og Jammerbugt vinder en 3. plads for deres arbejde med at få flere unge med i fællesskaberne, herunder særligt unge i udsatte positioner.
Om prisen
Prisen "Årets Ungdomskommune" blev stiftet i 2006 af DUF og uddeles i dag som en anerkendelse af de kommuner, der går forrest for at sikre gode vilkår for unge. I bedømmelsen bliver der særligt lagt vægt på, hvordan kommunen forbedrer unges deltagelse, udfoldelsesmuligheder og levevilkår - gerne ved at skabe gode rammer for frivilligt arbejde med børn og unge.
Årets dommerpanel består af:
Christine Ravn Lund, forkvinde for DUF - Dansk Ungdoms Fællesråd
Hans Stavnsager (S), borgmester i Faaborg-Midtfyn, sidste års vinderkommune
Maria Bruselius-Jensen, lektor ved Center for Ungdomsforskning
Mille Borgen Mikkelsen, formand for Danske Skoleelever
Kilde: Dansk Ungdoms Fællesråd
sfe
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.