DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger
Holbæk bygger nyt for over to mia. kr.
Foto: Illustration: Holscher Nordberg

Holbæk bygger nyt for over to mia. kr.

I Holbæk kan kommunen se frem til 1.000 nye boliger. Det skal tiltrække og fastholde unge borgere.
15. DEC 2019 8.31

HOLBÆK: - Vi er stolte af, at vi kan tiltrække udviklere og have byggeprojekter af denne størrelse uden for hovedstadsområdet. Samtidig taler det ind i vores ønske om at tiltrække flere uddannelser til Holbæk og dermed fastholde vores unge i nærmiljøet, tiltrække børnefamilier fra øst og tilbyde mindre boliger til singler og seniorer. Det kan vi blandt andet gøre ved at sikre en blanding af forskellige boligtyper. Det vil bydelsprojektet for Holbæk Have klart bidrage til, siger borgmester i Holbæk Christina Krzyrosiak Hansen (S).

Sagen er den, at byggekoncernen FB Gruppen har vundet et udbud, der betyder, at de nu skal byudvikle et område med navnet Holbæk Have. Her skal placeret 1.000 nye boliger. Og det er altså dem, der skal bruges til at fastholde unge og tiltrække nye beboere til Holbæk. 

FB Gruppen vurderer, at det vil tage omkring ti år at udvikle det store område. For at sikre, at beboerne ikke skal bo på en byggeplads i ti år, har FB Gruppen valgt at inddele området i fire delområder, som hver tager to-tre år at bygge.

Hos FB Gruppen er adm. direktør naturligvis begejstret for at have vundet udbuddet:

- Vi er både glade for og stolte over at få lov til at udvikle Holbæk Have, som efter vores opfattelse er et af de allermest attraktive områder i byen – ikke mindst på grund af den store park. Parken og de grønne værdier vil vi arbejde videre med i udviklingen af bydelen, så vi kan sikre, at beboerne bor grønt midt i byen, fortæller Hans-Bo Hyldig.

Det samlede bydelsprojekt for Holbæk Have vurderes i alt til en anlægssum i omegnen af 2,5 mia. kr. Dermed bliver det potentielt set én af de største investeringer i Holbæk Kommune.

rp