Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job
Antal nye smittede de seneste syv dage. De grå kommuner har været uden nye smittede.
Foto: Statens Serum Institut

Højeste smittetal i tre måneder - flest i Aarhus

112 er testet positiv det seneste døgn, og Aarhus tegner sig for de 42. Det kalder på handling, siger professor.
5. AUG 2020 16.57

Smittetallene fortsætter med at stige i Danmark.

Det seneste døgn har der været yderligere 112 bekræftede tilfælde af covid-19, viser onsdagens tal fra Statens Serum Institut.

Det er det højeste antal dagligt registrerede smittetilfælde siden 8. maj, hvis der ses bort fra mandage, hvor tallet dækker en hel weekend. 

- Det her kalder på handling fra alle danskere - vi skal virkelig tage alvorligt, at corona stadig er her, siger Søren Riis Paludan, der er professor i virologi ved Aarhus Universitet.

- Lige nu er det 'kun' smittede, men det ændrer sig snart til indlagte, lyder det.

Mange somaliere i Aarhus

Af onsdagens nye bekræftede smittetilfælde er 42 registreret i Aarhus Kommune, der har været hårdt ramt af coronavirus den seneste tid.

Tirsdag havde kommunen 27 nye smittede. Sidste uge blev der registreret i alt 78 nye tilfælde, og af dem er i hvert fald 61 blandt personer med somalisk herkomst.

Der er tale om ophobning inden for familier i flere forskellige boligområder, oplyser seruminstituttet.

13 nye i Ringsted

I Ringsted, hvor der har været et smitteudbrud på et slagteri, er der konstateret 13 nye smittetilfælde det seneste døgn.

Det lokale udbrud har fået Ringsted Kommune til at øge sit antal af isolationspladser for borgere, der har behov for at isolere sig, fra to til ti.

København har ti nye smittede siden tirsdag, Aalborg fire, Holbæk og Struer tre, resten af kommunerne har højst to nye.

23 er nu indlagt, hvilket er én færre end tirsdag, og to er på intensiv, begge i respirator.

Må ikke fortsætte

Sidste uge bød på en fordobling af smittetallene på  landsplan i forhold til ugen før, og det er bekymrende og kan ikke forklares alene ud fra de udbrud, der er kendskab til, mener Statens Serum Institut.

- Vi er nu på et niveau, der svarer til begyndelsen af maj måned, og denne udvikling må ikke fortsætte. Det er til gengæld positivt, at vi har så stor en testkapacitet. Det er afgørende for hurtigt at kunne begrænse smitten ved større udbrud, siger Tyra Grove Krause, overlæge og afdelingschef på instituttet.

Ritzau / ak