Høje-Taastrup indgår forlig med rådgiver efter fejl i stort udbud

KORT NYT10. SEP 2021 9.32

HØJE-TAASTRUP: Et udbud på byggeriet af 'Nærheden' en skole og institutionsbygning til over 500 mio. kr. i Høje-Taastrup måtte for at par år siden gå om, da der var en fejl i udbuddet. Det fejlslagne udbud kostede kommunen penge, og på den baggrund havde Høje-Taastrup rejst et erstatningskrav mod Cowi, der var bygherrerådgiver på byggeriet og ansvarlig for udbudsmaterialet. Den sag har nu nået sin afslutning, skriver sn.dk.

Cowi anerkendte, at man var ansvarlig for fejlen, men var ikke villig til at betale hele den erstatning på 2,5 mio. kr., som kommunen forlangte. Men nu er parterne nået til enighed om en erstatning på 1,55 mio. kr. Penge som går i kommunekassen. Dermed undgår parterne en tur i retten.  

- Hvis vi følte, at vi kunne få alle pengene hjem, ville vi have gået efter det fulde beløb. Jeg tror, at hvis man skal gøre det bedste for borgerne, så er det at indgå et forlig i stedet for at bruge penge på advokatbistand og risikere at tabe sagen i en eventuel retssag, siger borgmester Michael Ziegler (K).

amp