Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

HK: Drop nytteløse CV'er på jobnet

Arbejdsgiverne bruger ikke lediges cv på nettet viser en medlemsundersøgelse fra HK. CV'erne er nytteløse, siger forbundets formand, Kim Simonsen
27. JUL 2011 11.29

Kun de allerfærreste af HK's ledige medlemmer har prøvet at få henvendelse om job via det cv, som de skal vedligeholde på jobnet. Det oplyser forbundet på baggrund af en medlemsundersøgelse blandt knap 4.000 ledige HK'ere.

Ledige kan miste deres dagpenge, hvis de ikke opdaterer deres cv på jobnet. Men de lediges cv'er fører kun sjældent til henvendelser om konkrete job fra arbejdsgivere. Og for langt de fleste ledige HK-medlemmer sker det aldrig.

Næsten 80 procent af HK's ledige svarer i undersøgelsen, at de aldrig har fået henvendelse om job fra arbejdsgivere som følge af cv'et på jobnet. Hver femte har dog prøvet det én gang. Bare 3,3 procent har prøvet det flere gange.

HK's formand Kim Simonsen opfordrer derfor regeringen og beskæftigelsesministeren til helt at droppe cv'erne på nettet.

- De er jo nytteløse. Alle ved, at det ikke er den vej, man får job. Så drop den intense fokus på cv'erne og brug i stedet krudtet på at give en kvalificeret vejledning og rådgivning til vores ledige. HK's a-kasse og jobcentrene kunne bruge tiden meget bedre på at skaffe job til vores ledige medlemmer, hvis de slap for det bureaukratiske tidsspilde med kontrol af CV'erne. Det er administration for administrationens egen skyld, siger han.

 

Om undersøgelsen:

Har du oplevet at få henvendelser om job fra arbejdsgivere som følge af dit cv på jobnet?

Ja, flere gange: 3,3 pct.
Ja, en enkelt gang: 16,7 pct.
Nej, aldrig: 79,2 pct.

Medlemsundersøgelse om ledighed og aktivering, Nyhedsmagasinet HK og HK's afdeling for arbejdsliv & analyse, juni 2011. 3.948 har deltaget i undersøgelsen.

 

krn