Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Historisk højt anlægsbudget i Aabenraa

BUDGET 2012 Fortsat erhvervsmæssig udbygning af havnen er blandt nye anlæg
28. SEP 2011 11.51

AABENRAA: Budgettet for 2012 omfatter blandt andet det største anlægsbudget i Aabenraa Kommunes historie, oplyser kommunen.

- Vi prioriterer blandt andet skoleområdet højt og afsætter over 200 mio. kr. over fire år til skolebyggeri. Jeg er glad for, at vi også har mulighed for at prioritere andre vigtige projekter såsom investeringer som følge af havnepakke 3, der muliggør en fortsat erhvervsmæssig udvikling af havnen. Et tredje helt afgørende projekt er, at vi er blevet enige afsætte 15 mio. kr. over de næste fire år til at forbedre tilkørselsforholdene til det nye sygehus, så vi fortsat i handling viser vores opbakning til sygehusets placering i Aabenraa, siger borgmester Tove Larsen (S).

Der er desuden afsat midler til den nye hal 3 i Aabenraa og til byggeriet af det nye Rise Plejehjem. Der er også afsat midler til at samle familiecenteret med ungecenteret.

På driften reducerer kommunen realvæksten med 1,5 pct. i 2012.

- Vi er i en situation, hvor regeringsaftalen kræver nulvækst, og jeg kvitterer for, at de enkelte udvalg har haft viljen til at omprioritere midler inden for deres eget område. Jeg forventer, at det er et enigt byråd, der vedtager budgettet i oktober. Jeg vil gerne rose byrådet for at stå sammen, også når det er svære tider som nu, siger borgmester Tove Larsen (S).

ka