Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Historisk dyr skole i Tønder bliver endnu dyrere og forsinket

Byggeriet af Skærbæk Skole i Tønder stod i 2017 til at koste 90 mio. kr. Tre år senere ser det nu til at blive næsten 20 mio. kr. dyrere.

TØNDER: Byggeriet af Skærbæk Skole stod allerede i 2017 til at være historisk dyr for Tønder. Faktisk var det med sine 90 mio. kr. kommunens dyreste projekt. Budgettet er flere gange skredet, og nu står det endnu engang til at blive dyrere. 

I sidste uge alarmerede totalrådgiveren nemlig om, at byggeprojektet ville blive minimum tre mio. kr. dyrere. Her udtalte Kim Printz Ringbæk (S), der er formand for Børn og Skoleudvalget, at man ville have en forklaring på, hvorfor man først blev orienteret nu.

- Totalrådgiveren har selv været med til at afklare budgetrammen meget tidligt i processen, men overskridelsen er taget hastigt til de seneste to måneder, og det kommer noget bag på os, at vi nu får besked om, at situationen er blevet forværret så markant på så kort tid, sagde han i fredags.

Rådgiveren kom med den forklaring, at det overskredne budget skyldes en kombination af det regnfulde vejr samt coronakrisen. Den forklaring var udvalgsformanden dog ikke tilfreds med.

Vurderingen fra rådgiveren fik nemlig Økonomiudvalget til at kalde ind til et krisemøde mandag i denne uge. Her viste det sig så, at totalrådgiveren nu vurderer projektet til, at der er budgetoverskridelser på op til 8,5 mio. kr. Det skriver JydskeVestkysten.

Dermed er prisen for byggeriet siden 2017 steget med næsten 20 mio. kr. Desuden bliver skolen, der skulle stå færdig til august i år, yderligere forsinket og forventes nu først færdig til december. 

I går på krisemødet var det planlagt, at udvalget skulle have taget stilling til, om man vil finde besparelser på 7,6 mio. kr. eller finde en besparelse på 3,6 mio. kr. og give en ekstrabevilling på resten af beløbet, eller at der ydes en tillægsbevilling på de 7,6 mio. kr. Udvalget endte dog ikke med en konkret beslutning, men fortsætter byggeriet og vil nu undersøge forløbet og få afklaret, hvor store de reelle ekstraudgifter egentlig er. 

Skolen skal huse cirka 550 elever og 85 medarbejdere.