DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger

Heunicke: Vi har tøjlet smittekurven og må ikke slække nu

Statsministeren og sundhedsministeren advarer om britisk mutation, uagtet at det går den rigtige vej.
8. JAN 2021 10.32
TEMA: Corona

Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) siger fredag, at det er lykkedes Danmark at få styr på smittekurverne for coronavirus.

Samtidig minder han om, at det er vigtigt fortsat at efterleve restriktionerne. Han henviser blandt andet til afstandskravet, som er blevet udvidet fra en meter til to meter.

- Tiltagene virker, og vi kan se, at vi har tøjlet smittekurverne. Derfor er det helt afgørende, at vi alle holder fast nu. Meget vigtigt: Ingen må tolke, at smitten går ned, som et signal om, at vi skal slippe grebet og bløde op på vores efterlevelse af restriktioner og anbefalinger.

- Vi må og skal længere ned i smittetal og antal indlagte, skriver Magnus Heunicke på Facebook.

Tal fra Statens Serum Institut viste torsdag, at yderligere 1.842 personer var blevet konstateret smittet med coronavirus det foregående døgn. De positive prøver blev fundet blandt 104.615 test. Det svarer til, at 1,76 pct. af prøverne var positive.

Det var dermed den laveste positivprocent siden 28. november sidste år. Her var 1,63 pct. af testene positive.

Nogle hårde måneder forude

Fredag får de sidste plejehjemsbeboere i Danmark tilbudt første dosis af vaccinen mod coronavirus.

- Vi kan se, at vi har en rekordhøj deltagelsesprocent, tak til de ældre og medarbejderne for at gå foran og vise os alle vejen ud af pandemien, skriver Magnus Heunicke.

Godmorgen, jeg er på vej på arbejde og sidder og tjekker vores nyeste morgental. Der er to gode nyheder og en dårlig. De...

Posted by Magnus Heunicke on Thursday, January 7, 2021

Han advarer samtidig om, at den britiske muterede virus, kaldet B117, fortsat breder sig. Den er mere smitsom end de andre varianter af coronavirus, som hidtil har floreret i Danmark.

- Derfor vil den på et tidspunkt i løbet af februar blive den dominerende virus i den danske epidemi, og vores opgave er kort og godt, at den skal have så lidt kraft som muligt i sig, når den tager over. Derfor har vi nu i de her hårde januaruger et vindue til at få de smittetal banket ned, skriver Magnus Heunicke.

Statsminister Mette Frederiksen (S) advarer ligeledes mod den britiske mutation og siger, at der venter nogle hårde måneder forude. Hun glæder sig samtidig over, at det ser ud til at gå i den rigtige retning.

- Vi har smitte, der er på vej ned. Vi har heldigvis faldende antal indlæggelser på sygehusene. Positivprocenten, altså antallet af danskere, der bliver testet positive hver dag, er også faldende. Det er rigtig, rigtig godt, siger hun i TV2-programmet Go' Morgen Danmark.

Ritzau

Rettet 8. jan. kl. 12.50: Glosen 'danskerne' fjernet i afsnit to.